La Danseuse

Elke vrijdag, zaterdag en zondag vertonen we films die net wat meer aandacht verdienen dan ze gewoonlijk krijgen in het reguliere circuit.

Het vertrouwde Re-run-format heet tegenwoordig P/Re-run. Meer en meer voelt Cinema Zuid de laatste jaren de noodzaak niet alleen films die reeds in de zalen kwamen een herkansing te geven,  maar ook minder bekende of niet uitgegeven films in de reeks op te nemen, geen ‘re-runs’ dus maar ‘pre-runs’. We merken meer en meer dat heel wat films die amper vertoond worden in het reguliere circuit, nieuwe langspelers die enkel af en toe te zien zijn op een festival of op een speciale gelegenheid,  nadien een stille dood sterven. Wij vinden al langer dat deze filmschatten meer aandacht en een groter publiek verdienen en dus daar willen wij jullie graag van laten meegenieten!

In dezelfde geest wordt er ook maandelijks i.s.m. KASKcinema, Cinema ZED, kunstencentrum BUDA, Roxy in Koersel en mediapartner Knack Focus onder de naam ‘Please Release Me’ een film vertoont die in België geen distributie vond of geen nationale bioscoop release kreeg, maar die wij jullie absoluut niet willen onthouden. (Let wel: we zullen niet altijd Nederlandse titels kunnen garanderen.) Een programma vol filmontdekkingen dus, kijk maar!

maart april

In P/Re-run weerom een interessante selectie prachtige films uit het voorbije jaar waarvan velen hoge ogen gooiden op de recentste Cannes-editie. Voor Please Release Me selecteerden we Under Electric Clouds, een film die onze aandacht trok op het Berlinale festival van 2015 en Don’t Call Me Son,  de nieuwste film van de regisseur van het charmante Braziliaanse eerder vertoonde werk The Second Mother.

JANUARI februari

Tijdens de januari en februari weekends in P/Re-run vallen er vooral veel meesterwerken te ontdekken deze keer. Zo zijn er naast de twee prachtige Please Release Me-films (Everybody Wants Some!!  en Alba) nog enkele titels die het grote publiek niet bereikten, maar in de pers en op festivals hoge ogen gooiden zoals Desde Allà en La Mort de Louis XIV. Laat deze unieke kansen niet liggen! Puur filmgenot!

De kerstvakantie sluiten we af met een Knack Focus Filmdag: The Best of  2016 op zondag  8 januari. Die dag tonen we de 3 allerbeste films van 2016 voorzien van een inleiding door een gerenommeerd Knack Focus-filmjournalist. Stip deze datum alvast aan in je agenda!