20th Century Woman

Elke vrijdag, zaterdag en zondag vertonen we films die net wat meer aandacht verdienen dan ze gewoonlijk krijgen in het reguliere circuit.

Het vertrouwde Re-run-format heet tegenwoordig P/Re-run. Meer en meer voelt Cinema Zuid de laatste jaren de noodzaak niet alleen films die reeds in de zalen kwamen een herkansing te geven,  maar ook minder bekende of niet uitgegeven films in de reeks op te nemen, geen ‘re-runs’ dus maar ‘pre-runs’. We merken meer en meer dat heel wat films die amper vertoond worden in het reguliere circuit, nieuwe langspelers die enkel af en toe te zien zijn op een festival of op een speciale gelegenheid,  nadien een stille dood sterven. Wij vinden al langer dat deze filmschatten meer aandacht en een groter publiek verdienen en dus daar willen wij jullie graag van laten meegenieten!

In dezelfde geest wordt er ook maandelijks i.s.m. KASKcinema, Cinema ZED, kunstencentrum BUDA, Roxy in Koersel en mediapartner Knack Focus onder de naam ‘Please Release Me’ een film vertoont die in België geen distributie vond of geen nationale bioscoop release kreeg, maar die wij jullie absoluut niet willen onthouden. (Let wel: we zullen niet altijd Nederlandse titels kunnen garanderen.) Een programma vol filmontdekkingen dus, kijk maar!

mei/juni

Tijdens P/Re-run kan je deze keer naast prijsbeesten The Other Side of Hope, Manchester by the Sea en Moonlight ook het schitterende langverwachte Lady Macbeth, de unieke filmervaring Sieranevada en het komische The Happiest Day in the Life of Olli Mäki zien. En niet te vergeten de laatste Please Release Me van dit seizoen: Poesía sin fin.