Elke vrijdag, zaterdag en zondag vertonen we films die net wat meer aandacht verdienen dan ze gewoonlijk krijgen in het reguliere circuit.

Het vertrouwde Re-run-format heet tegenwoordig P/Re-run. Meer en meer voelt Cinema Zuid de laatste jaren de noodzaak niet alleen films die reeds in de zalen kwamen een herkansing te geven,  maar ook minder bekende of niet uitgegeven films in de reeks op te nemen, geen ‘re-runs’ dus maar ‘pre-runs’. We merken meer en meer dat heel wat films die amper vertoond worden in het reguliere circuit, nieuwe langspelers die enkel af en toe te zien zijn op een festival of op een speciale gelegenheid,  nadien een stille dood sterven. Wij vinden al langer dat deze filmschatten meer aandacht en een groter publiek verdienen en dus daar willen wij jullie graag van laten meegenieten!

In dezelfde geest wordt er ook maandelijks i.s.m. KASKcinema, Cinema ZED, kunstencentrum BUDA, Roxy in Koersel en mediapartner Knack Focus onder de naam ‘Please Release Me’ een film vertoont die in België geen distributie vond of geen nationale bioscoop release kreeg, maar die wij jullie absoluut niet willen onthouden. (Let wel: we zullen niet altijd Nederlandse titels kunnen garanderen.) Een programma vol filmontdekkingen dus, kijk maar!

januari-februari

De eerste p/re-run van het nieuwe jaar trakteert je op veel werk van gerenommeerde 
regisseurs zoals Todd Haynes’ nostalgische Wonderstruck, Lynne Ramsay’s aangrijpende You Were Never Really Here, Michel Hazanavicius’ Le Redoutable over 
Godard, Ruben Östlunds The Square en de niet te missen nieuwe prent van Yorgos Lanthimos The Killing of a Sacred Deer. En natuurlijk wordt dit afgewisseld met debuutfilms en nog niet eerder vertoond werk in Please Release Me.