Taste of Cherry

Zeven dagen lang pakt het Zomerfilmcollege uit met een 15-tal lezingen en een 20-tal films rond het oeuvre van de invloedrijke Iraanse cineast Abbas Kiarostami en de Amerikaanse filmkomedies van onder meer Hawks, Lubitsch, Sturges en Cukor uit de jaren 30 en 40.

Het Zomerfilmcollege brengt filmliefhebbers in contact met gerenommeerde filmspecialisten uit binnen- en buitenland, maar vooral ook met films uit de collectie van CINEMATEK en andere Europese filmarchieven die zelden of nooit op het witte doek vertoond worden. Een unieke kans tot kennismaking met (of herontdekking van) cinefiele en klassieke meesterwerken, die een absolute ‘must’ zijn voor iedereen die van film houdt.

 

ABBAS KIAROSTAMI: TRUTH IN CINEMA

Als modern mysticus en één van de voornaamste figuren van de Iraanse New Wave zette Abbas Kiarostami de Iraanse cinema wereldwijd op de kaart en plaveide hij de weg voor een hele generatie Iraanse filmmakers.

In tegenstelling tot veel van zijn collega’s en tijdgenoten, bleef Kiarostami na de revolutie in Iran en werkte hij onder steeds strikter wordende censuur.

Gastsprekers:

Mehrnaz Saeed-Vafa (Columbia College Chicago, filmmaker) (voertaal: Engels)

Tom Paulus (Universiteit Antwerpen) (voertaal: Nederlands)

Ruben Demasure (Universiteit Antwerpen) (voertaal: Nederlands)

Elias Grootaers (School of Arts Gent, filmmaker) (voertaal: Nederlands).

 

CLASSICAL HOLLYWOOD COMEDY: GAME SPACE AND PLAY TIME

Lubitsch, Hawks, Cukor,.. Gastspreker Adrian Martin (auteur van onder meer Mise en Scène en Film Style: From Classical Hollywood to New Media Art) laat zijn licht schijnen over de klassieke Hollywoodkomedie.

 

Informatie en inschrijven voor het volledige programma via info@cinea.be , www.cinea.be.

De avondvertoningen van het Zomerfilmcollege zijn ook met losse filmtickets toegankelijk in zoverre er nog plaatsen beschikbaar zijn. Het is aangeraden om voor deze films vooraf tickets online te kopen.