05/04 14:30

Picnic

JOSHUA LOGAN

US 1955 | 110' | Nederlands ondertiteld

WILLIAM HOLDEN, ROSALIND RUSSELL, KIM NOVAK, BETTY FIELD, SUSAN STRASBERG, CLIFF ROBERTSON

William Holden is een zwerver die op een goeie avond een klein stadje binnenstapt. Hij komt er zijn oude makker opzoeken in de hoop een job te krijgen van diens vader, de rijkste man van de streek. Holden wordt mee uitgenodigd op de grote jaarlijkse picknick. Zijn maat laat hem kennismaken met zijn verloofde, de mooie Kim Novak. Dat had hij beter niet gedaan, want Novak en Holden worden prompt hartstochtelijk verliefd op elkaar. Holdens aanwezigheid in het stadje baart heel wat opzien bij het vrouwelijk deel van de bevolking: de dames vallen één voor één voor hem, zo o.m. Novaks jongere zus (Susan Strasberg)
en schooljuffrouw Rosalind Russell. Beroemd is de scène waarin laatstgenoemde in een dronken bui haar lusten niet meer kan bedwingen en Holden het hemd van het lijf rukt.
Het komt allemaal tot een kookpunt én een knokpartij tussen Holden en zijn maat, met het gevolg dat Holden op de vlucht moet voor de politie. De zwoele dansscène tussen Holden en Novak gold destijds als het toppunt van sensualiteit in een Hollywoodfilm.

In samenwerking met: