FOLLOW THAT DREAM
15/08 14:00

Elvis Presley-dag

FOLLOW THAT DREAM

GORDON DOUGLAS

US 1962 | 110' | Nederlands ondertiteld

Elvis Presley, Arthur O'Connell, Anne Helm, Joanna Moore, Jack Kruschen

Trailer

Toby Kwimper (Elvis) is de zingende zoon van een rondtrekkende familie (met naast vader Pop en nichtje Holly, nog drie geadopteerde meisjes), die het recht opeist om zich permanent te vestigen op een stukje strand in Florida, maar af te rekenen krijgt met zowel de overheid als een sociaal werkster en gangsters, die hen willen verdrijven.
In deze alleraardigste familiefilm zingt Elvis vijf liedjes: What a Wonderful Life, I ‘m not the marrying kind, Sound Advice, Angel en, uiteraard, de titelsong.

FRANKIE AND JOHNNY

FREDERICK DE CORDOVA

US 1966 | 87' | Nederlands ondertiteld

Elvis Presley, Donna Douglas, Harry Morgan, Sue Ane Langdon, Nancy Kovack

Trailer

Johnny en zijn liefje Frankie zijn entertainers op een rivierboot. Zoals in de gelijknamige ballade wordt de romance tussen Frankie en Johnny bedreigd door een verleidster, Nellie, die Johnny geluk brengt bij het gokken. Dat is natuurlijk niet naar de zin van Frankie…
Elvis zingt 12 liedjes. Hoogtepunten zijn de titelsong verwerkt in een kleurrijk productienummer, Shout It Out (met Dixielandbegeléiding) en Hard Luck, een blues begeleid door een schoenpoetser op harmonica.

ELVIS: THAT'S THE WAY IT IS

DENNIS SANDERS

US 1970 | 109' | zonder titels

Trailer

Geremasterde, opnieuw gemixte en gehermonteerde Dolby Digital-versie van de documentaire over Elvis Presley’s triomfantelijke terugkeer naar het podium voor een reeks concerten in 1970 in Las Vegas. We zien Elvis met zijn entourage tijdens de voorbereidingen van de shows, Elvis die zich backstage ontspant en natuurlijk Elvis op zijn meest charismatisch voor een live, vaak hysterisch publiek.
Elvis zingt zowat al zijn grote hits, briljant begeleid door de TCB Band.
Geen enkele fan mag dit missen.

In samenwerking met: